سلامت روان در گرو جسم و تغذیه سالم

در بحبوحه ای که شرایط ناسالم و مضر مانند آلودگی های صوتی، هوا، امواج، نگهدارنده ها، افزودنی ها، مواد شیمیایی و . . . تمام ارکان زندگی را تحت شعاع قرار داده است، مصرف غذای سالم و مغذی از مهمترین عناصر و فاکتورهای زندگی های امروزی شده است. کنترل خیلی از عوامل یادشده، در اختیار خانواده نمی باشد و برای مدیریت آن نمی توانند کاری بکنند ولیکن یکی از راهکارهایی که شهروندان می توانند به سلامت خود و خانواده خود کمک کنند و در اختیار خودشان می باشد، تغذیه سالم است. اغلب تصور می شود که تغذیه سالم یعنی مصرف غذاهای بدمزه یا بی مزه و بدون طعم. ولی غذای خوشمزه و لذت بخش یکی از عوامل ایجاد آرامش و شادی می باشد و گذشتن از کنار آن امری غیرممکن است.

استفاده از چاشنی ها، ادویه ها و طعم دهنده های طبیعی و سالم در غذاها یکی از راهکارهایی است که می توان به وسیله آنها غذاهای سالم و در عین حال لذیذ و خوشمزه مصرف کرد. چاشنی ها تنها وظیفه طعم دهندگی به غذا را ندارند بلکه می توانند به تکمیل خواص و ارزش غذایی نیز کمک شایانی بنمایند. از دیرباز استفاده از چاشنی خانگی و خوشمزه در ایران مرسوم بوده است که گاها به عنوان مصلح غذا نیز به کار گرفته می شوند. به بیان دیگر استفاده از چاشنی ها به 3 دلیل اصلی استفاده می شود:

 1) طعم دهندگی و افزایش مزه غذا: استفاده از ترکیبی از چاشنی ها می تواند طعم های جدید و گوناگون و لذت بخش به غذا بدهد. به طور مثال آب نارنج یکی چاشنی های عمومی برای ترش مزه کردن خورش های ایرانی می باشد. مزه ترش آب نارنج به صورت خاصی با مزه ترش آبغوره، آبلیمو یا سرکه سیب متفاوت است و این تنوع مزه ترش این امکان را می دهد که بتوان انواع مزه های خوشمزه را تجربه کرد. در سالاد شیرازی، آب نارنج خوشمزه تر از آبلیمو عمل می کند ولی در سالاد فصل، سرکه سیب و روغن کنجد مزه بهتری به سالاد می دهد یا در نازخاتون اصلی ترین طعم دهنده ترش، آبغوره می باشد. این اتفاق در خصوص چاشنی های دیگر مانند رب انار و رب آلو جنگلی هم صادق است. به طور مثال در خورش فسنجان بایستی از رب انار استفاده شود ولیکن در خورش کرفس از رب آلو جنگلی استفاده می شود و طعم بی نظیری به خورش می دهد.

2) استفاده از خواص خود چاشنی: هر یک از چاشنی ها از خواص ویژه و بخصوص خود، برخوردار هستند که استفاده از آنها، می تواند منجر به تاثیر خواص آن برروی بدن بشود. آب نارنج، سرشار از ویتامین ث می باشد که استفاده از آن در سالاد و یا غذا، می تواند نیاز بدن به ویتامین ث را تامین نماید. یا مثلا استفاده از روغن زیتون و یا کنجد برای سرخ کردن، در کنار جلوگیری از مضرات روغن های دیگر، خواص روغن و کنجد مانند آهن، ویتامین K و A را نیز می توان بهره برد. در واقع افزودن چاشنی های این چنینی به غذا، برای غنای مواد مفید غذا و تغذیه سالم توصیه می شود. به عنوان مثالی دیگر سرکه سیب دارای خواص درمانی بسیاری از جمله کاهش دردهای عضلانی، کنترل گرفتگی و اختلال شکم، جلوگیری از دیابت و . . . می باشد و سرشار از اسید استیک، اسید گالیک و اسید کافئیک می باشد که مصرف تنها آن شاید چندان جذاب نباشد ولیکن مصرف آن در سالاد و یا غذا، در کنار طعم دهندگی، خواص سرکه سیب را می توان استفاده کرد.

3) مصلح غذای اصلی: هر فرد دارای طبع های مختلفی که ترکیبی از سرد، گرم، خشک و مرطوب است، می باشد و براساس انواع مزاج که وابسته به فصل، سن، جنسیت و . . . است، بایستی غذاهای مختلف استفاده نماید. ولیکن هر یک از غذا نیز عملا دارای طبع های مختلفی است و می تواند مضراتی داشته باشد. برای کنترل هر غذا در طب سنتی مصلح های مختلفی معرفی شده است که عملا چاشنی ها در گروه همین مصلح ها قرار می گیرند. به طور مثال در مصرف ماست یا آب دوغ خیار، استفاده از نعناع خشک به عنوان مصلح معرفی شده است. یا در مصرف برنج پیشنهاد می شود از شوید خشک و یا زیره استفاده شود. در مصرف گوشت قرمز و یا جگر، بهترین مصلح سرکه سیب می باشد که می تواند از عوارض آن جلوگیری کند. به طور مثال مصرف گوشت قرمز برای افراد دارای نقرص مضر است ولیکن استفاده همزمان آن با سرکه سیب، مضرات گوشت قرمز را برای اینگونه افراد کاهش می دهد. همچنین استفاده از رب انار در هنگام استفاده از کله پاچه و یا گوشت قرمز از مصلح های پرکاربرد می باشد که می توان به سلامت غذایی کمک شایانی نماید.

فروشگاه خوان باجی

در مجموع با توجه به مطالب بالا، استفاده از چاشنی ها در رژیم غذایی روزانه بسیار مهم می باشد. هر چند زیاده روی در مصرف آنها نیز مضرات خاص خود را دارد ولیکن استفاده منطقی در آن می تواند رژیم غذایی سالم و خوشمزه ای را برای خانواده به همراه داشته باشد. از سویی دیگر استفاده از چاشنی های این چنینی که به صورت کارخانه ای تهیه می شود و از مواد نگهدارنده و افزودنی در آنها استفاده می شود، توصیه نمی شود و به قول معروف “برای درست کردن ابرو، چشم را کور می کند”. در واقع مضرات نگهدارنده ها و افزودنی ها، به حدی زیاد است که میتواند تمام فواید چاشنی را از بین ببرد. همچنین دسترسی به محصولات سالم، بهداشتی و بدون نگهدارنده در بازار کنونی مشکل شده است و تهیه آنها در منزل با توجه به مشغله های خانواده، غیرممکن می باشد. به همین جهت ” فروشگاه اینترنتی خوان باجی ” اقدام به عرضه انواع چاشنی های خوشمزه کرده است که در آنها از هیچ گونه افزودنی و مواد نگهدارنده استفاده نمی شود و ضامن سلامت غذایی می باشد.

همچنین محصولات فروشگاه اینترنتی “خوان باجی” به صورت کاملا خانگی و بهداشتی آماده می شود و در ظروف شیشه ای و در بسته بندی زیبا ارائه می گردد. جهت رفاه حال مشتریان، سفارشات به تمامی نقاط کشور ارسال می شود و درب منزل تحویل می گردد و محدودیتی در آن وجود ندارد. برای دسترسی به فروشگاه اینترنتی خوان باجی، می توان از طریق سایت این شرکت و یا اپلیکیشن خوان باجی اقدام نمود.

https://khanbaji.com

فروشگاه خوان باجی

2121

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *